Avila Reizen

Luxe wintersportreis in Canada

Luxe, 9 dagen

Ervaar een onvergetelijk verblijf in Canada met deze fantastische 9-daagse winterreis naar Edmonton en Jasper. Je verblijft in exclusieve accommodaties waar je geheel in de watten wordt gelegd. Naast skiën in één van de beste skigebieden in Canada kun je genieten van verschillende spectaculaire excursies om de prachtige omgeving te verkennen. Laat je tijdens deze exclusieve winterreis verrassen door de pracht van het Canadese landschap.

Edmonton – 2 nachten

Je komt met de rechtstreekse KLM-vlucht aan op Edmonton International Airport. Je begint deze reis in de verrassende stad Edmonton, waar altijd wel wat gaande is! Je gaat vanuit deze stad een mooie sneeuwschoenwandeling-excursie maken door het magnifieke Elk Island National Park. Ontmoet de gids bij de Moss Lake Trailhead, waar de laatste ijstijd glooiende heuvels heeft afgezet. Deze regio van het nationale park is perfect voor beverhabitats, maar ook om de hartslag wat te verhogen tijdens een prachtige sneeuwschoenwandeling in het winterwonderland van Elk Island. De wandeling eindigt met een inheemse cirkel rond het kampvuur.

Jasper – 5 nachten

Vanuit Edmonton reis je per comfortabele huurauto naar het gezellige Jasper National Park, waar je buiten het dorp omgeven door natuur gaat overnachten. Tijdens jouw verblijf hier maak je een fantastische excursie naar de Maligne Canyon. Deze tour wordt gezien als één van Jaspers meest populaire en indrukwekkende winteravonturen en tijdens deze tour leer je meer over Jaspers Maligne Valley en Karst-topografie en het “verdwijnende” Medicine Lake. De gids neemt je mee naar de bodem van de Maligne Canyon waar je de bevroren watervallen, ijsgrotten en indrukwekkende ijsformaties verkent. Een magische ervaring! Je hebt voor twee dagen passen voor de skilift inclusief zodat je optimaal kunt genieten van het Marmot Basin skigebied.

Na twee heerlijke dagen skiën ga je vandaag weer op excursie. Samen met een deskundige gids maak je een winter wildlife ontdekkingstour in Jasper Nationaal Park en ga je op zoek naar de verschillende dieren die er te vinden zijn. Elanden, herten, schapen, geiten, coyotes en wolven zijn slechts enkele voorbeelden van Jaspers wilde bergfauna. Leer alles over de manier waarop deze dieren bijdragen aan de rijke diversiteit van het Nationaal Park en hoe zij de winters in het berggebied overleven. Terwijl je door de Athabasca-vallei reist, zie je meteen enkele van de mooiste landschappen van het park, dus houd je camera bij de hand!

Op de laatste dag in Jasper staat er een unieke winterervaring op het programma. Je rijdt in ongeveer 2,5 uur naar de heliport vanwaar de Frozen Bubbles Helikopter Tour van start gaat. Deze excursie is opgebouwd rondom het natuurlijke fenomeen op Abraham Lake, waar methaan gasbubbels van de planten bevroren zijn op verschillende dieptes. Dit creëert een prachtig merenlandschap van bevroren bubbels. Je maakt voor 20 minuten een vlucht waarbij je over het meer, de gletsjers en de watervallen vliegt; een onvergetelijke belevenis! Daarnaast maak je een één uur durende sneeuwschoenwandeling door de wildernis en wordt er terug bij de heliport een warme lunch en een warme drank geserveerd.

Je bevindt zich hier in de buurt van de beroemde Columbia Icefields, dus op de terugweg naar Jasper is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen bij het grootste ijsveld van de Rocky Mountains (exclusief).

Na 9 dagen kom je vol geweldige ervaringen weer thuis.

Annuleringsvoorwaarden

De annuleringsvoorwaarden van Avila Reizen vind je hier.

 

Deze reis boek je bij:

Inclusief

 • Verblijf in exclusieve hotels
 • Inclusief meerdere bijzondere excursies, zoals ijswandeling Maligne Canyon
 • Helikoptertour bevroren luchtbellen Abraham Lake
 • 2-daagse skipas inbegrepen
 • Altijd inclusief KLM-vlucht

9 dagen vanaf €4150 p.p.

Prijs per persoon op basis van 2 personen per kamer.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Details van deze reis

 • Bestemming Edmonton en Jasper National Park
 • Reisduur 9 dagen
 • Klasse van accommodatie 3 sterren
 • Skipas inbegrepen voor 2 dagen
 • Accommodatie Fairmont Hotel Macdonald
 • Transport ter plekke Huurauto

Over Avila Reizen

 • Exclusieve reizen met de best mogelijke persoonlijke service
 • Maatwerk tot in de kleinste details
 • Ongekende passie voor ontdekkingsreizen met een vakantiegevoel

Op de kaart

Vliegreis naar Canada
Jasper National Park
Wintersport Marmot Basin skigebied
Maligne Canyon icewalk & wildlife spotten in Jasper National Park
Magnifieke frozen bubble helikopter tour
Vertrek uit Canada

Dag tot dag programma

Dag 1

Vliegreis naar Canada

Je stapt in Amsterdam op de intercontinentale KLM-vlucht naar Edmonton, waar jouw winterse reis in Canada begint. Aangekomen op de luchthaven haalt je jouw huurauto op waarmee je naar je hotel rijdt. De rest van de dag heb je ter vrije besteding zodat je de mogelijkheid hebt om bij te komen van de reis. Edmonton is een verrassende en veelzijdige stad, waar het gehele jaar wel wat gaande is. In de winter wordt er een festival met prachtige ijsbeelden gehouden en klimfanaten kunnen zich uitleven op de ijsklimfaciliteit, gelegen in de prachtige riviervallei met het centrum in zicht. De volgende dag staat er een geweldige sneeuwschoenwandeling in Elk Island Nationaal Park op het programma. Ontmoet je gids bij de Moss Lake Trailhead, waar de laatste ijstijd glooiende heuvels heeft afgezet. Deze regio van het nationale park is perfect voor beverhabitats, maar ook om de hartslag wat te verhogen tijdens een prachtige sneeuwschoenwandeling in het winterwonderland van Elk Island. Je wandeling eindigt met een inheemse cirkel rond het kampvuur.

Dag 3

Jasper National Park

Op deze dag rijdt je vanuit Edmonton in ongeveer 4 uur naar Jasper, waar je de rest van de dag op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen. Het entreegeld voor het Jasper National Park is inclusief, dus je kunt meteen op ontdekking gaan in dit bijzondere natuurpark. Jasper Nationaal Park is gesticht in 1907 en is het grootste nationale park in de Canadese Rockies. Jasper is de ruigste van de bergparken, en bevat een geweldige backcountry trail systeem en de wereldberoemde Columbia Icefields; één van de enige ijsvelden in de wereld die te bereiken is via een weg. Jasper staat internationaal bekend om natuurwandelingen, skiën bij de Marmot Basin en om het wildlife spotten. Het is de thuisbasis van Noord-Amerika's bijzonderste dieren, inclusief gezonde populaties van grizzly beren, elanden, kariboe's en wolven.

Dag 4 - 5

Wintersport Marmot Basin skigebied

Deze dagen heb je de mogelijkheid om te skiën en te snowboarden bij Marmot Basin Ski Hill. Deze magnifieke skibestemming wordt omringd door de wildernis van Jasper National Park. Geniet tijdens het skiën van de prachtige uitzichten die dit skigebied te bieden heeft. Dankzij de unieke parkeerplaatsindeling kun je op elk moment van de dag vanuit jouw voertuig de piste op skiën en snowboarden.

Dag 6

Maligne Canyon icewalk & wildlife spotten in Jasper National Park

Na drie heerlijke dagen skiën neemt je deze ochtend deel aan de Maligne Canyon Icewalk tour. Deze tour wordt gezien als één van Jaspers meest populaire en indrukwekkende winteravonturen en tijdens deze tour leer je meer over Jaspers Maligne Valley en Karst-topografie en het "verdwijnende" Medicine Lake. Jouw gids neemt je mee naar de bodem van de Maligne Canyon waar je de bevroren watervallen, ijsgrotten en indrukwekkende ijsformaties verkent. Een magische ervaring! In de middag maak je samen met een deskundige gids een winter wildlife ontdekkingstour in Jasper Nationaal Park en ga je op zoek naar de verschillende dieren die er te vinden zijn. Elanden, herten, schapen, geiten, coyotes, wolven en elanden zijn slechts enkele voorbeelden van Jaspers wilde bergfauna. Leer alles over de manier waarop deze dieren bijdragen aan de rijke diversiteit van het Nationaal Park en hoe zij de winters in het berggebied overleven. Terwijl je door de Athabasca-vallei reist, zie je meteen enkele van de mooiste landschappen van het park, dus houd je camera bij de hand!

Dag 7

Magnifieke frozen bubble helikopter tour

Op deze laatste dag in Jasper staat er een unieke winterervaring op het programma. Je rijdt in ongeveer 2,5 uur naar de heliport vanwaar de Frozen Bubbles Helikopter Tour van start gaat. Deze excursie is opgebouwd rondom het natuurlijke fenomeen op Abraham Lake, waar methaan gasbubbels van de planten bevroren zijn op verschillende dieptes. Dit creëert een prachtig merenlandschap van bevroren bubbels. Je maakt voor 20 minuten een vlucht waarbij je over het meer, de gletsjers en de watervallen vliegt; een onvergetelijke belevenis! Daarnaast maak je een één uur durende sneeuwschoenwandeling door de wildernis en wordt er terug bij de heliport een warme lunch en een warme drank geserveerd. Je bevindt je hier in de buurt van de beroemde Columbia Icefields, dus op de terugweg naar Jasper is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen bij het grootste ijsveld van de Rocky Mountains (exclusief).

Dag 9

Vertrek uit Canada

Jouw mooie winterreis in Canada komt alweer tot einde. Vroeg in de ochtend rijdt je terug naar Edmonton waar je jouw huurauto inlevert op de luchthaven en op de directe intercontinentale KLM-vlucht stapt naar Amsterdam. Hier kom je de volgende dag aan vol herinneringen aan een onvergetelijke reis.

Op de foto zie je een brede piste van skigebied Marmot Basin in Jasper National Park vlakbij Edmonton in Canada.

Dag 9

Aankomst

Vandaag kom je weer thuis na een onvergetelijke reis naar Edmonton & Jasper.

Vliegreis naar Canada

Je stapt in Amsterdam op de intercontinentale KLM-vlucht naar Edmonton, waar jouw winterse reis in Canada begint. Aangekomen op de luchthaven haalt je jouw huurauto op waarmee je naar je hotel rijdt. De rest van de dag heb je ter vrije besteding zodat je de mogelijkheid hebt om bij te komen van de reis. Edmonton is een verrassende en veelzijdige stad, waar het gehele jaar wel wat gaande is. In de winter wordt er een festival met prachtige ijsbeelden gehouden en klimfanaten kunnen zich uitleven op de ijsklimfaciliteit, gelegen in de prachtige riviervallei met het centrum in zicht. De volgende dag staat er een geweldige sneeuwschoenwandeling in Elk Island Nationaal Park op het programma. Ontmoet je gids bij de Moss Lake Trailhead, waar de laatste ijstijd glooiende heuvels heeft afgezet. Deze regio van het nationale park is perfect voor beverhabitats, maar ook om de hartslag wat te verhogen tijdens een prachtige sneeuwschoenwandeling in het winterwonderland van Elk Island. Je wandeling eindigt met een inheemse cirkel rond het kampvuur.

Jasper National Park

Op deze dag rijdt je vanuit Edmonton in ongeveer 4 uur naar Jasper, waar je de rest van de dag op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen. Het entreegeld voor het Jasper National Park is inclusief, dus je kunt meteen op ontdekking gaan in dit bijzondere natuurpark. Jasper Nationaal Park is gesticht in 1907 en is het grootste nationale park in de Canadese Rockies. Jasper is de ruigste van de bergparken, en bevat een geweldige backcountry trail systeem en de wereldberoemde Columbia Icefields; één van de enige ijsvelden in de wereld die te bereiken is via een weg. Jasper staat internationaal bekend om natuurwandelingen, skiën bij de Marmot Basin en om het wildlife spotten. Het is de thuisbasis van Noord-Amerika's bijzonderste dieren, inclusief gezonde populaties van grizzly beren, elanden, kariboe's en wolven.

Wintersport Marmot Basin skigebied

Deze dagen heb je de mogelijkheid om te skiën en te snowboarden bij Marmot Basin Ski Hill. Deze magnifieke skibestemming wordt omringd door de wildernis van Jasper National Park. Geniet tijdens het skiën van de prachtige uitzichten die dit skigebied te bieden heeft. Dankzij de unieke parkeerplaatsindeling kun je op elk moment van de dag vanuit jouw voertuig de piste op skiën en snowboarden.

Maligne Canyon icewalk & wildlife spotten in Jasper National Park

Na drie heerlijke dagen skiën neemt je deze ochtend deel aan de Maligne Canyon Icewalk tour. Deze tour wordt gezien als één van Jaspers meest populaire en indrukwekkende winteravonturen en tijdens deze tour leer je meer over Jaspers Maligne Valley en Karst-topografie en het "verdwijnende" Medicine Lake. Jouw gids neemt je mee naar de bodem van de Maligne Canyon waar je de bevroren watervallen, ijsgrotten en indrukwekkende ijsformaties verkent. Een magische ervaring! In de middag maak je samen met een deskundige gids een winter wildlife ontdekkingstour in Jasper Nationaal Park en ga je op zoek naar de verschillende dieren die er te vinden zijn. Elanden, herten, schapen, geiten, coyotes, wolven en elanden zijn slechts enkele voorbeelden van Jaspers wilde bergfauna. Leer alles over de manier waarop deze dieren bijdragen aan de rijke diversiteit van het Nationaal Park en hoe zij de winters in het berggebied overleven. Terwijl je door de Athabasca-vallei reist, zie je meteen enkele van de mooiste landschappen van het park, dus houd je camera bij de hand!

Magnifieke frozen bubble helikopter tour

Op deze laatste dag in Jasper staat er een unieke winterervaring op het programma. Je rijdt in ongeveer 2,5 uur naar de heliport vanwaar de Frozen Bubbles Helikopter Tour van start gaat. Deze excursie is opgebouwd rondom het natuurlijke fenomeen op Abraham Lake, waar methaan gasbubbels van de planten bevroren zijn op verschillende dieptes. Dit creëert een prachtig merenlandschap van bevroren bubbels. Je maakt voor 20 minuten een vlucht waarbij je over het meer, de gletsjers en de watervallen vliegt; een onvergetelijke belevenis! Daarnaast maak je een één uur durende sneeuwschoenwandeling door de wildernis en wordt er terug bij de heliport een warme lunch en een warme drank geserveerd. Je bevindt je hier in de buurt van de beroemde Columbia Icefields, dus op de terugweg naar Jasper is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen bij het grootste ijsveld van de Rocky Mountains (exclusief).

Vertrek uit Canada

Jouw mooie winterreis in Canada komt alweer tot einde. Vroeg in de ochtend rijdt je terug naar Edmonton waar je jouw huurauto inlevert op de luchthaven en op de directe intercontinentale KLM-vlucht stapt naar Amsterdam. Hier kom je de volgende dag aan vol herinneringen aan een onvergetelijke reis.

Aankomst

Vandaag kom je weer thuis na een onvergetelijke reis naar Edmonton & Jasper.

Bekijk ook de andere reizen van Avila Reizen

Met KLM comfortabel en rechtstreeks naar Edmonton en Jasper

Wist je dat KLM drie keer per week rechtstreeks in 8,5 uur naar Edmonton International Airport vliegt? Het is daarmee de kortste vlucht vanaf Schiphol naar West-Canada. Edmonton is naast bruisende festivalstad dé toegangspoort tot de Jasper National Park in de Rocky Mountains. Start hier jouw Canada avontuur!