Edmonton International Airport

Luchthaveninformatie

Jouw Canadese avontuur begint op Edmonton International Airport (YEG), die 30 km ten zuiden van de stad ligt. Op de luchthaven kun je direct jouw huurauto ophalen, in de SunDog Tours shuttle naar Jasper National Park stappen en natuurlijk de reis naar Edmonton vervolgen. Wil je gebruikmaken van het openbaar vervoer, dan neem je bus 747. Vanaf deze buslijn kun je overstappen op het lokale busnetwerk en het netwerk van de lightrail. Met het ov reis je in ongeveer 1,5 uur naar het centrum van de stad. Met de huurauto, taxi of Uber doe je hier ongeveer 40 minuten over.

Daarnaast heeft Edmonton International Airport een uitgebreid duurzaamheidsbeleid, lees er meer over op onze pagina over duurzaamheid en klimaat.

 

Winkelen en dineren

Edmonton International Airport is een geweldige plek om te genieten voor of na een lange vlucht. Je vindt er verschillende winkels waar je warme winterkleding, souvenirs of reisbenodigdheden kunt inslaan. Zoek iets te eten als je honger hebt gekregen van de frisse lucht, prachtige natuur en al dat skiën op adembenemende hellingen. Neem de tijd om rustig te dineren of pak iets om mee te nemen. Kijk hier voor alle actuele informatie over winkels en restaurants.

Premium Outlet Collection

Op de luchthaven vind je het grootste outlet van Edmonton. Met meer dan 100 winkels en bijna 40.000 m² aan winkeloppervlakte kun je hier naar hartelust shoppen naar de beste deals!

Premium Outlet Collection

Honden knuffelen

Heb je vliegangst of ben je gewoon een hondenliefhebber? Dan ben je in Edmonton International Airport aan het goede adres. Geloof het of niet, maar op de luchthaven zijn honden aanwezig waarmee je kunt knuffelen. Ze helpen tegen stress, maar ook als je niet gestrest bent en gewoon even wilt knuffelen ben je daar van harte welkom.

Meer Edmonton en Jasper National Park

Vlieg met KLM naar Edmonton

4 directe vluchten per week
8.5 uur: de kortste vlucht naar West-Canada
€10 om je CO2-uitstoot te compenseren

Tioga Tours

Wintersport naar Edmonton en Jasper

City & Ski, 9 dagen