Travelhome

Edmonton in combinatie met de Yukon

Camperrondreis, 24 dagen

Ontdek gletsjers, blauwe meren en bergen in West-Canada, gevolgd door de wildernis van de Yukon!

Ben jij een echte reiziger en wil je zowel West-Canada als de Yukon bezoeken? Twijfel dat niet en boek deze fantastische 24-daagse reis, die is opgebouwd uit een directe heen- en terugvlucht met KLM, 8 dagen camperhuur in West-Canada, 11 dagen camperhuur in de Yukon, 2 binnenlandse vluchten, 5 hotelovernachtingen en 7 campingovernachtingen.

Je start je camperreis in Edmonton, de hoofdstad van de provincie Alberta. Na je directe vlucht met KLM check jij in in een middenklasse hotel in het centrum van Edmonton, waar je twee nachten verblijft. Vervelen zul je je hier niet, want de evenementenkalender is hier het hele jaar goed gevuld. Jaarlijks worden er zo’n 50 festivals georganiseerd voor jong en oud. Het winkelcentrum van deze jonge en hippe stad is het grootste van Noord-Amerika en ook musea zijn alom vertegenwoordigd.

Op dag drie van je camperreis mag je je voertuig oppikken bij camperverhuurder Fraserway en kan jouw road trip langs bergketens, gletsjers en blauwe meren echt beginnen. Alle campingovernachtingen tijdens het eerste gedeelte van jouw reis zijn al voor je geboekt, dus het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en je ogen de kost geven!

Edmonton staat bekend als de gateway naar de Rockies met Jasper National Park op slechts 365 km afstand. De eerste stop tijdens jouw 8-daagse rondreis door West-Canada, is Elk Island National Park. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, staat Elk Island vooral bekend om de grote populatie vrij ronddwalende bizons. Dit imposante dier was bijna uitgestorven in Canada, maar werd gered dankzij dit nationale park. Hike over de vele wandelpaden en doe een Bison Backstage Tour om alles te weten te komen over deze bijzondere diersoort.

Na Elk Island zet je koers naar Banff National Park, waar je een bezoek brengt aan Canada’s meest bekende gletsjermeer: Lake Louise. Ook in Banff kun je prachtig wandelen en ook het dorp zelf is de moeite van het bezoeken waard. Je vindt er een heuse kerstwinkel die het hele jaar door geopend is! In het First Nations Museum bewonder je een expositie over de leefwijze van de Indianen en bij de Banff Brewing Company drink je een lokaal gebrouwen biertje.

De laatste stop van jouw 8-daagse rondreis is Jasper National Park. In het grootste nationale park van Canada maak je een boottocht over het prachtige Maligne Lake, ga je tijdens een wandeling op zoek naar beren en ander wildlife en neem je de Jasper Skytram naar de top van Whistlers Mountain. Op 2263 meter hoogte boven zeeniveau, geniet je van een prachtig uitzicht op het dorp Jasper en de omliggende natuur.

Na 8 dagen met de camper door de Rocky Mountains te hebben gereden, lever jij je camper weer in bij de verhuurder. De komende nacht slaap je in een hotel nabij de luchthaven van Edmonton. Vermaak je met een dagje winkelen in het Shopping Centre van Edmonton of huur een fiets en maak een rondje door de veelzijdige stad. Wie weet is er een festival aan de gang!

Op dag 11 van de reis vlieg je vanuit Edmonton naar Whitehorse, de hoofdstad van de Yukon. Hier gaat je reis door de wildernis van Canada beginnen! De eerste nacht verblijf je in een hotel in de provinciehoofdstad. De dag erna mag je de camper gaan ophalen bij de verhuurder Fraserway. Neem voordat je naar de camperverhuurder vertrekt de tijd om langs het Visitor Centre te gaan. Hier vind je een hoop informatie die jouw reis nog leuker kan maken, zoals informatie over parken en campings. Die laatste zijn tijdens het tweede gedeelte van je reis niet inbegrepen, dus hoe je wilt rijden en waar je wilt overnachten, is volledig aan jou!

Na het ophalen van je camper, heb je 11 dagen de tijd om de spectaculaire landschappen van de Yukon te ontdekken. Het noordwesten van Canada is groter en intenser dan alles wat de meeste reizigers al eens ervaren hebben. Het landschap is er ruig, ongerept en oneindig. Niet voor niks is de slogan van de Yukon ‘Larger than life’. Behalve gletsjers, toendra’s, gigantische bergtoppen, azuurblauwe meren en lege wegen vind je er een groot scala aan wildlife. Als je geluk hebt, kom je oog in oog te staan met elanden, kariboes, herten, wolven, vossen, arenden, vogels en beren. Ook beschikt de Yukon over veel historie: ruim honderd jaar geleden vond bij Klondike de grootste gold rush uit de geschiedenis plaats en in de omgeving van Dawson City wordt nog altijd vastberaden naar goud gezocht.

Na een rit vol hoogtepunten is het tijd om de Yukon weer te verlaten. De vlucht van Whitehorse naar Edmonton gaat al vroeg in de ochtend, waardoor je een volle dag te besteden hebt in Canada’s festivalhoofdstad. Leer meer over de geschiedenis van Alberta in het Royal Alberta museum of sluit je camperreis af met een bezoek aan Edmontons nieuwste museum: de interactieve Indigenous People Experience. Hier kom je alles te weten over de oorspronkelijke bewoners van dit deel van Canada. Een andere absolute must wanneer je in Edmonton bent, is het bezoeken van een ijshockeywedstrijd. Spelen de NHL Edmonton Oilers? Zorg dan voor kaartjes!

Aan elke reis komt helaas een einde. Op de 23e dag van jouw Canadese avontuur vlieg je met een rechtstreeks vlucht van de KLM terug naar Nederland. In verband met tijdsverschil kom je op dag 24 aan in Amsterdam met een rugzak vol prachtige herinneringen.

 

Deze reis boek je bij:

 

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle binnenlandse vluchten inclusief
 • Twee hotelovernachtingen in het centrum van Edmonton
 • 17 nachten camperhuur met Fraserway type TC of C-Medium. Camperbeoordeling: *****
 • 1500 kilometer vrij te rijden in Edmonton en 2500 in de Yukon

24 dagen

Prijs op aanvraag

Vraag een offerte aan

Details van deze reis

 • Bestemming Edmonton, Jasper, Banff & de Yukon
 • Reisduur 24 dagen
 • Klasse van accommodatie 3 sterren
 • Transport ter plekke Camper

Over Travelhome

 • Dé specialist in camperreizen
 • Maatwerk & deskundig advies van specialisten
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten

Op de kaart

Aankomst in Edmonton
Edmonton
Elk Island National Park
Drumheller National Park
Banff National Park
Icefields Parkway naar Jasper
Jasper National Park
Devon
Edmonton
Edmonton - Whitehorse
Camper ophalen
Eigen route
Camper inleveren en vlucht naar Edmonton

Dag tot dag programma

Dag 1

Aankomst in Edmonton

Vandaag kom je aan met KLM op Edmonton International Airport. Vanuit hier start je je reis in de levendige festivalstad Edmonton.

Dag 2

Edmonton

Vandaag hebben jullie de dag vrij te besteden in Edmonton. Ga bijvoorbeeld shoppen in de West Edmonton Mall of breng een bezoek aan de River Valley.

Dag 3

Elk Island National Park

Op dag 3 haal je je eigen camper op en kan de rondreis pas echt beginnen! We adviseren om gelijk een tussenstop te maken bij Elk Island National Park. Dit nationale park staat bekend om de vele wilde dieren die je hier tegenkomt.

Dag 4

Drumheller National Park

Vandaag kom je langs Drumheller National Park. Dit park wordt gezien als de dinosaurus hoofdstand van de wereld. Dit komt doordat er door de eeuwen heen vele fossielen en skeletten zijn gevonden. Breng ook zeker een bezoek aan het bezoekerscentrum om hier meer over te weten te komen.

Dag 5 - 6

Banff National Park

Vervolgens ga je door naar Banff National Park. Hier kun je genieten van de ongerepte natuur van de Canadese Rockies.

Dag 7

Icefields Parkway naar Jasper

Op dag 7 reis je over de beroemde Icefields Parkway. Onderweg moet je goed opletten want je zou zomaar eens wat wildlife tegen kunnen komen! In de middag kom je aan in Jasper National Park. In dit gezellige stadje kun je diverse activiteiten ondernemen zoals een Jasper Food Tour.

Dag 8

Jasper National Park

Vandaag heb een dag te besteden in Jasper National Park. Ga bijvoorbeeld hiken of fietsen in de natuurrijke omgeving. Onderweg kun je stoppen voor een heerlijke picknick in de natuur.

Dag 9

Devon

Op dag 9 reis je door naar Devon waar je zult overnachten op een camping in je eigen camper.

Dag 10

Edmonton

Vandaag heb je nog wat tijd om Edmonton verder te ontdekken!

Dag 11

Edmonton - Whitehorse

Op dag 11 vlieg je via Edmonton International Airport naar Whitehorse. Je reis in de Yukon regio gaat nu beginnen!

Dag 12

Camper ophalen

Vandaag haal je je eigen camper weer op. Tip: breng een bezoek aan het Yukon bezoekerscentrum voor allerlei tips over een camperrondreis.

Dag 13 - 21

Eigen route

Hoe fijn is het om de vrijheid te hebben om zelf te bepalen waar je heen gaat? Daar heb je dan ook maar liefst meer dan een week de tijd voor. Je camper brengt je overal heen waar jij dat wilt. Travelhome kan natuurlijk altijd meedenken en suggesties geven voor het vervolg van de route.

Dag 22

Camper inleveren en vlucht naar Edmonton

Vandaag lever je de camper weer in en vlieg je vanuit Whitehorse terug naar Edmonton. De vlucht gaat al vroeg in de ochtend, waardoor je een volle dag te besteden hebt in Canada's festivalhoofdstad. Leer meer over de geschiedenis van Alberta in het Royal Alberta museum of sluit je camperreis af met een bezoek aan Edmontons nieuwste museum: de interactieve Indigenous People Experience. Wil je nog even de laatste Canadese souvenirs inslaan? Breng dan een bezoek aan de West-Edmonton mall, het grootste overdekte winkelcentrum en entertainmentcomplex van Noord-Amerika.

West Edmonton Mall_People ride the Swing of the Century at Galaxyland

Dag 23

Retourvlucht van Edmonton – Amsterdam

Op dag 23 vlieg je met KLM weer terug naar Amsterdam. De vlucht is non-stop en je vliegt in de nacht, hierdoor kom je de volgende ochtend weer aan op Schiphol.

Aankomst in Edmonton

Vandaag kom je aan met KLM op Edmonton International Airport. Vanuit hier start je je reis in de levendige festivalstad Edmonton.

Edmonton

Vandaag hebben jullie de dag vrij te besteden in Edmonton. Ga bijvoorbeeld shoppen in de West Edmonton Mall of breng een bezoek aan de River Valley.

Elk Island National Park

Op dag 3 haal je je eigen camper op en kan de rondreis pas echt beginnen! We adviseren om gelijk een tussenstop te maken bij Elk Island National Park. Dit nationale park staat bekend om de vele wilde dieren die je hier tegenkomt.

Drumheller National Park

Vandaag kom je langs Drumheller National Park. Dit park wordt gezien als de dinosaurus hoofdstand van de wereld. Dit komt doordat er door de eeuwen heen vele fossielen en skeletten zijn gevonden. Breng ook zeker een bezoek aan het bezoekerscentrum om hier meer over te weten te komen.

Banff National Park

Vervolgens ga je door naar Banff National Park. Hier kun je genieten van de ongerepte natuur van de Canadese Rockies.

Icefields Parkway naar Jasper

Op dag 7 reis je over de beroemde Icefields Parkway. Onderweg moet je goed opletten want je zou zomaar eens wat wildlife tegen kunnen komen! In de middag kom je aan in Jasper National Park. In dit gezellige stadje kun je diverse activiteiten ondernemen zoals een Jasper Food Tour.

Jasper National Park

Vandaag heb een dag te besteden in Jasper National Park. Ga bijvoorbeeld hiken of fietsen in de natuurrijke omgeving. Onderweg kun je stoppen voor een heerlijke picknick in de natuur.

Devon

Op dag 9 reis je door naar Devon waar je zult overnachten op een camping in je eigen camper.

Edmonton

Vandaag heb je nog wat tijd om Edmonton verder te ontdekken!

Edmonton - Whitehorse

Op dag 11 vlieg je via Edmonton International Airport naar Whitehorse. Je reis in de Yukon regio gaat nu beginnen!

Camper ophalen

Vandaag haal je je eigen camper weer op. Tip: breng een bezoek aan het Yukon bezoekerscentrum voor allerlei tips over een camperrondreis.

Eigen route

Hoe fijn is het om de vrijheid te hebben om zelf te bepalen waar je heen gaat? Daar heb je dan ook maar liefst meer dan een week de tijd voor. Je camper brengt je overal heen waar jij dat wilt. Travelhome kan natuurlijk altijd meedenken en suggesties geven voor het vervolg van de route.

Camper inleveren en vlucht naar Edmonton

Vandaag lever je de camper weer in en vlieg je vanuit Whitehorse terug naar Edmonton. De vlucht gaat al vroeg in de ochtend, waardoor je een volle dag te besteden hebt in Canada's festivalhoofdstad. Leer meer over de geschiedenis van Alberta in het Royal Alberta museum of sluit je camperreis af met een bezoek aan Edmontons nieuwste museum: de interactieve Indigenous People Experience. Wil je nog even de laatste Canadese souvenirs inslaan? Breng dan een bezoek aan de West-Edmonton mall, het grootste overdekte winkelcentrum en entertainmentcomplex van Noord-Amerika.

Retourvlucht van Edmonton – Amsterdam

Op dag 23 vlieg je met KLM weer terug naar Amsterdam. De vlucht is non-stop en je vliegt in de nacht, hierdoor kom je de volgende ochtend weer aan op Schiphol.

Bekijk ook de andere reizen van Travelhome

Met KLM comfortabel en rechtstreeks naar Edmonton en Jasper

Wist je dat KLM drie keer per week rechtstreeks in 8,5 uur naar Edmonton International Airport vliegt? Het is daarmee de kortste vlucht vanaf Schiphol naar West-Canada. Edmonton is naast bruisende festivalstad dé toegangspoort tot de Jasper National Park in de Rocky Mountains. Start hier jouw Canada avontuur!