Vervoer en rondreizen in Alberta

Hoe kom je het beste van A naar B?

Autoverhuur

Een van de makkelijkste manieren om je te verplaatsen in Edmonton en Jasper is met de auto. Je kunt op Edmonton International Airport gemakkelijk een auto huren zodat je vanaf de luchthaven meteen naar je eindbestemming kunt rijden.

Camperverhuur

Het is ook mogelijk om campers te huren. Op dit moment is de vraag naar campers hoog, dus de beschikbaarheid van campers kan beperkt zijn.

Daarnaast is het mogelijk om een auto of camper te huren bij de touroperators.

Verkeersregels

De Canadese verkeersregels lijken erg op de verkeersregels die we in Nederland gewend zijn. In Canada rijdt men aan de rechterkant van de weg (net als in Nederland, dus). De afstanden en maximumsnelheden worden aangegeven in kilometers. Op snelwegen ligt de maximale snelheid tussen de 90 tot 110 km/uur, op tweebaanswegen is de maximumsnelheid 80 tot 100 km/uur en binnen de bebouwde mag je maximaal 30 tot 50 km/uur rijden. Vooral op plaatsen waar je net even langzamer moet rijden wordt vaak gecontroleerd op snelheid. De boetes zijn hoog, dus let goed op.

Je bent in Canada verplicht om te stoppen voor een stopbord. Ook als je al ziet dat er geen ander verkeer aankomt mag je niet zonder een volledige stop doorrijden. Bij gelijkwaardige kruispunten stop je bij de stopstreep. De auto die als eerste stilstaat mag ook weer als eerste gaan rijden.

Houd rekening met de lange afstanden. Alberta is ongeveer 16 keer zo groot als Nederland. Zorg dat je altijd voldoende brandstof, water en eten meeneemt. In de afgelegen gebieden zijn de tankstations schaars.

Meer Edmonton en Jasper

Wat je nog meer in deze regio kunt verwachten

NBBS Reizen

Adventure in Alberta

Autorondreis, 10 dagen