Edmonton International Airport

Edmonton International Airport is de luchthaven van Edmonton. Het is de vijfde grootste luchthaven van Canada.

Luchthaveninformatie

Jouw Canadese avontuur begint op Edmonton International Airport (YEG), die 30 km ten zuiden van de stad ligt. Op de luchthaven kun je direct jouw huurauto ophalen, in de SunDog Tours shuttle naar Jasper National Park stappen en natuurlijk de reis naar Edmonton vervolgen. Wil je gebruikmaken van het openbaar vervoer, dan neem je bus 747. Vanaf deze buslijn kun je overstappen op het lokale busnetwerk en het netwerk van de lightrail. Met het ov reis je in ongeveer 1,5 uur naar het centrum van de stad. Met de huurauto, taxi of Uber doe je hier ongeveer 40 minuten over.

Daarnaast heeft Edmonton International Airport een uitgebreid duurzaamheidsbeleid, lees er meer over op onze pagina over duurzaamheid en klimaat.

 

Winkelen en dineren

Je kunt een geweldige tijd hebben op de luchthaven van Edmonton voor of na een lange vlucht. Je vindt er verschillende winkels en restaurants, zoals Outdoor Edmonton, waar je warme winterkleding kunt inslaan, of ga naar Belgian Beer Café, Canadian Brewhouse of Boston Pizza als de frisse lucht, prachtige natuur en al dat skiën op adembenemende hellingen je hongerig hebben gemaakt. Klik hier voor alle actuele informatie over winkels en restaurants.

Premium Outlet Collection

Op de luchthaven vind je het grootste outlet van Edmonton. Met meer dan 100 winkels en bijna 40.000 m² aan winkeloppervlakte kun je hier naar hartelust shoppen naar de beste deals!

Premium Outlet Collection

Honden knuffelen

Heb je vliegangst of ben je gewoon een hondenliefhebber? Dan ben je in Edmonton International Airport aan het goede adres. Geloof het of niet, maar op de luchthaven zijn honden aanwezig waarmee je kunt knuffelen. Ze helpen tegen stress, maar ook als je niet gestrest bent en gewoon even wilt knuffelen ben je daar van harte welkom.

Meer Edmonton en Jasper National Park

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie