Vervoer en rondreizen in Alberta

Shuttleservice

Wanneer je een reis aanvraagt via Edmonton-Jasper waarbij een shuttleservice inclusief is, dan zal deze uitgevoerd worden door SunDog Transportation and Tours. Met een comfortabele bus word je in ongeveer 4,5 uur vanaf Edmonton naar Jasper gebracht. Kijk voor het actuele schema op de website van SunDog Transportation and Tours. Goed om te weten: aan boord van de shuttlebus mag je één stuk bagage en één stuk handbagage meenemen. Heb je jouw eigen ski’s of snowboard mee? Dan mogen die ook gratis mee aan boord. Zorg dat je 15 minuten van tevoren op de ophaallocatie aanwezig bent.

Autoverhuur

Een andere optie is reizen per huurauto. Je kunt op Edmonton International Airport gemakkelijk een auto huren zodat je vanaf de luchthaven meteen naar je eindbestemming kunt rijden. Uiteraard kan je dit ook via een van de reisorganisaties aangesloten bij Edmonton-Jasper regelen (bij sommige reizen op Edmonton-Jasper) is een huurauto inclusief.

Verkeersregels

De Canadese verkeersregels lijken erg op de verkeersregels die we in Nederland gewend zijn. In Canada rijdt men aan de rechterkant van de weg (net als in Nederland, dus). De afstanden en maximumsnelheden worden aangegeven in kilometers. Op snelwegen ligt de maximale snelheid tussen de 90 tot 110 km/uur, op tweebaanswegen is de maximumsnelheid 80 tot 100 km/uur en binnen de bebouwde mag je maximaal 30 tot 50 km/uur rijden. Vooral op plaatsen waar je net even langzamer moet rijden wordt vaak gecontroleerd op snelheid. De boetes zijn hoog, dus let goed op.

Je bent in Canada verplicht om te stoppen voor een stopbord. Ook als je al ziet dat er geen ander verkeer aankomt mag je niet zonder een volledige stop doorrijden. Bij gelijkwaardige kruispunten stop je bij de stopstreep. De auto die als eerste stilstaat mag ook weer als eerste gaan rijden.

Houd rekening met de lange afstanden. Alberta is ongeveer 16 keer zo groot als Nederland. Zorg dat je altijd voldoende brandstof, water en eten meeneemt. In de afgelegen gebieden zijn de tankstations schaars.

Meer Edmonton en Jasper

Wat je nog meer in deze regio kunt verwachten

Buro Scanbrit

Winters Avontuur Jasper

Wintersport, 9 dagen