Ben Waugh

De mooiste winteravonturen in Marmot Basin

10 oktober 2022

De eerste dag van de herfst is weer voorbijgevlogen en dat betekent dat de winter weer voor de deur staat. Dit is dan ook de perfecte tijd van het jaar om je te oriënteren op je wintersportvakantie. Heb je al eens aan skigebied Marmot Basin in de Canadese Rocky Mountains gedacht? Geniet van de eindeloze poedersneeuw, de ruimte en de rust in dit adembenemende skigebied. Deze winter is Marmot Basin de plek om te zijn. 

Betreed de mooiste pistes

Zie je het al voor je? Skischoenen aan, helm op, ski-jas dichtgeritst en je bent helemaal klaar om de piste af te gaan. Voor diegenen die fan zijn van wintersport is Marmot Basin de place to be. Met 100 kilometer aan piste verspreid over 91 afdalingen is er voor iedere skifanaat veel te beleven. Het gebied bevindt zich in het Jasper National Park en je hebt dan ook een adembenemend uitzicht tijdens het skiën. Tussen besneeuwde bomen of hoog in de bergen, het uitzicht blijft hier tijdloos.

Skiën op de ruime pistes van Marmot Basin | © Tourism Jasper

Ontdek de offpistemogelijkheden

Voor de avonturiers onder ons heeft Marmot Basin ook veel mooie opties. Als de verse poedersneeuw op de geprepareerde pistes nog niet voldoende is, dan kun je een afdaling maken van een van de offpistelocaties. Dit zijn gebieden waar je wel mag skiën, maar die geen officiële pistes zijn. Het geeft een ontzettende kick als je de eerste bent die van de mooie sneeuw gebruik maakt. Dit is dus perfect voor diegenen die een uitdaging niet uit de weg gaan.

Geniet van de off pistes die Marmot Basin te bieden heeft | © Tourism Jasper

Doe de spannendste stunts in de Fun Parks

Ben je toe aan wat meer uitdaging en jou je van stunts? Dan zijn de ‘Fun Parks’ echt iets voor jou. Naast mooie wintersportvoorzieningen heeft Marmot Basin ook nog twee andere mooie opties: Rogers Terrain Park en Mini Rail Park. Dit zijn twee ‘Fun Parks’ die te vinden zijn op de pistes van Marmot Basin. In deze Fun Parks kun je als beginnende of ervaren stunter de mooist sprongen en slides maken over de verschillende obstakels.

Een sprong in een van de twee fun parken | © Tourism Jasper

Geniet van de natuur en rust

Marmot Basin staat in de omgeving eigenlijk bekend als een skigebied waar je altijd kunt genieten van de rust, de ruimte en de overweldigende natuur van Jasper National Park. Doordat Ski Marmot Basin over het algemeen niet druk is, ontdek je hier bij iedere off-piste-afdaling – waar volop mogelijkheden voor zijn – weer nieuwe stukken waar nog niemand sporen heeft getrokken. Een heerlijke ervaring die je vrijwel alleen hier kunt beleven. Bovendien staan er voor de skiliften vrijwel nooit rijen!

De adembenemende natuur van Marmot Basin | © Tourism Jasper

Pret voor het hele gezin

Hoe leuk is het om je kinderen de passie voor wintersport al vroeg mee te geven? Skiën is een prachtige activiteit voor het hele gezin en Marmot Basin is daar het perfecte gebied voor. Met meerdere skischolen is er altijd een skischool die perfect past bij jou en je kind. Is je hele gezin nog niet vertrouwd met de lange latten? Dan is de Discover/Never Before Package perfect voor jou. De lessen in dit pakket zijn gericht op gezinnen waarvan zowel kinderen als ouders nog weinig ervaring hebben.

Marmot Basin is ook de plek voor het hele gezin | © Tourism Jasper

Praktische informatie

  • Benieuwd naar hoe het skigebied er precies uitziet? Download hier de pistekaart van Marmot Basin.
  • Op de luchthaven Edmonton International Airport vind je meerdere autoverhuurbedrijven om je reis comfortabel voort te zetten.
  • Marmot Basin heeft de parkeermogelijkheden uitgebreid. Ideaal dus als je met je gehuurde auto naar het skigebied afreist.
  • Als je via het platform Edmonton-Jasper boekt, kun je je eigen ski’s of snowboard gratis meenemen als extra stuk ruimbagage in het vliegtuig.
  • Als je via Edmonton-Jasper boekt, kun je gebruik maken van de gratis shuttle service tussen je hotel en skigebied Marmot Basin.
  • Kijk op de website van KLM voor het actuele vluchtschema tussen Amsterdam en Edmonton.

Ook interessant