Winkelen en entertainment

In Edmonton kun je naar hartelust winkelen. Van gezellige straten met unieke boetiekjes tot de reusachtige West Edmonton Mall en alles er tussenin.

124 Street

Deze straat staat bekend om zijn unieke mix van winkels, galerieën, speciaalzaken, antiekwinkels, modeboetieks, koffiehuizen en de geweldige restaurants. Daarnaast heb je prachtige uitzichten langs de Victoria Promenade, op slechts een paar blokken ten oosten van de hoek van Jasper en 124th. De diverse kunstgalerieën in het gebied werken samen om een Gallery Walk en seizoensgebonden tentoonstellingen aan te bieden die zich richten op werk van Canadese kunstenaars. Enkele van de beste gerechten in de stad zijn te vinden rond deze straat, van chique restaurants tot heerlijke afhaalopties, waaronder Duchess Bake Shop, Zwick’s Pretzels en meer.

West Edmonton Mall

Het grootste overdekte winkelcentrum en entertainmentcomplex van Noord-Amerika is te vinden in Edmonton en heeft werkelijk alles. Je kunt hier urenlang shoppen zonder dat je er op uitgekeken raakt, met zowel de grote merken als de kleinere lokale boetiekjes. Ook als je niet van shoppen houdt is een bezoek aan de West Edmonton Mall een absolute must. Met een indoor pretpark, subtropisch zwembad, een bioscoop, schaatsbaan, hotels en nog veel meer is dit een plek waar voor ieder wat wils is. In 2019 zijn er een aantal nieuwe winkels waaronder UNIQLO, Louis Vuitton, Gucci, Canada Goose en Yves Saint Laurent geopend. Tip: de West Edmonton Mall is een handige stop op weg naar Jasper National Park of op de weg terug.

Farmers’ Markets

City Farmers Market Downtown
De City Farmers Market Downtown is een boerenmarkt die al meer dan een eeuw een belangrijk onderdeel is van het centrum van Edmonton. Deze markt is het hele jaar door bekend om zijn vriendelijke, open sfeer en kwaliteitsproducten die rechtstreeks worden geleverd door vriendelijke, lokale boeren, telers en ambachtslieden.

Old Strathcona Farmers ‘Market
Bij de Old Strathcona Farmers Market luidt het motto: ‘We make it! We bake it! We grow it! We sell it!” De markt bestaat uit een selectie van bijna 300 leveranciers over 185 kraampjes. Elke zaterdag zijn er meer dan 130 leveranciers die alleen lokaal geproduceerde, handgemaakte producten verkopen.

Farmers Market | © Explore Edmonton

Handgemaakte souvenirs van de oorspronkelijke bewoners

Op zoek naar unieke souvenirs en cadeaus in Edmonton? Met een rijke oorspronkelijke cultuur en geschiedenis, zijn er tal van lokale ambachtslieden die hun handgemaakte artikelen in de stad verkopen. Steun lokale ondernemers door hun handgemaakte artikelen te kopen. Je vindt er cadeaus en souvenirs voor iedere gelegenheid. Op deze pagina vind je meer informatie.

Old Strathcona & Whyte Avenue

Als je in Edmonton bent mag je de wijken Old Strathcona en Whyte Avenue zeker niet missen. Deze trendy wijken bruisen van de energie. Deze delen van de stad staan bekend om hun artistieke en culturele diversiteit en je vindt er veel authentieke boetieks en andere eigenzinnige winkeltjes.

In dit handige overzicht lees je nog meer over shoppen in Edmonton.

 

Meer Edmonton

Wat je nog meer van deze stad kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie