Hiken in de Opal Hills

Hiken, wandelen en fietsen

Of je nou een korte wandeling wilt maken, een meerdaagse tocht wilt afleggen of de natuur met de mountainbike wilt verkennen, in Jasper National Park kan het allemaal. Het gebied biedt oneindig veel kilometers wandelpaden en mountainbikeroutes door de prachtige natuur. De perfecte manier om het nationale park op een actieve manier te verkennen!

Dagwandelingen

Sinds de oprichting van Jasper National Park in 1907 is er een uitgebreid netwerk van wandelpaden ontstaan. Deze paden variëren in moeilijkheidsgraad en kunnen zowel zelfstandig als onder begeleiding van een gids worden verkend. Eén ding is zeker: je zult onderweg genieten van de adembenemende natuur.

Een paar van de mooiste dagwandelingen:

Pyramid Overlook Loop

Maligne Canyon Half Day Hike

Opal Hills Loop Trail

Bekijk hier een overzicht van alle dagwandelingen.

Hike op Morro Peak

Meerdaagse hikes

Meerdaagse hikes bieden de ultieme ervaring om je volledig onder te dompelen in de natuur. Tijdens deze tochten overnacht je in het hart van de wildernis, ver weg van de bewoonde wereld. Na een aantal dagen wandelen door de prachtige landschappen voel je je volledig ontspannen en voldaan.

De mooiste meerdaagse wandelroutes zijn:

Skyline Trail

Tonquin Valley meerdaagse hike

Backpacking 101

Bekijk op de website van Jasper een overzicht van alle meerdaagse wandelingen.

Mountainbiken & Fietsen

Jasper National Park is een paradijs voor mountainbikers en fietsers. Met een eindeloos netwerk van mountainbikeroutes kunnen zowel beginners als gevorderden zich hier prima vermaken. Voor wie minder avontuurlijk is en het park liever op een gewone fiets verkent, zijn er tal van verharde fietspaden. Daarnaast zijn er verschillende opties voor e-bikes en begeleide fietstochten.

Bij diverse organisaties in Jasper kun je mountainbikes en (elektrische) fietsen huren. Voor het meest actuele overzicht van fietsverhuurlocaties en begeleide tours kun je de website van Jasper raadplegen.

Meer Jasper National Park

Wat je nog meer van Jasper National Park kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie