WRC Reizen

Western Canada, here we come

Rondreis met huurauto, 20 dagen

West Canada, waar de provincies Alberta en British Columbia liggen, is het Canada zoals veel mensen het kennen van foto’s van schitterende blauwe bergmeren, omringd door besneeuwde bergtoppen. Maar je vindt ook levendige steden in Alberta, zoals Edmonton wat bekent staat als dé festivalhoofdstad van Canada. Ook vindt je veel natuurpracht rondom Jasper, hier kun je dit gaan aanschouwen tijdens een wandeling, wildlife tour of een van de vele andere mogelijkheden. Maar het westen van Canada heeft jou als reiziger zo veel meer te bieden. WRC Reizen hebben een prachtige reis voorgesteld, vol afwisseling en in een prettig tempo. Deze rondreis door West-Canada is inclusief overnachtingen in fijne hotels, sfeervolle lodges en bijzondere ranches.

Jouw reis start in Edmonton, waar je rechtstreeks naartoe kunt vliegen met KLM. Dit is het ideale startpunt van jouw rondreis door West Canada. Na Edmonton reis je door naar Jasper National Park. In Jasper maak je kennis met de grandeur van het berglandschap van de Rocky Mountains. Dat de bergen vele gezichten hebben, zie je in de verschillende nationale en provinciale parken die je bezoekt. Ook ga je terug naar het roemruchte verleden van de goudzoekers in de Cariboo regio. Bezoek je de zonnige meren en vruchtbare wijngaarden in de Okanagen Valley? Dan heb je de gelegenheid om spectaculaire activiteiten te ondernemen zoals raften in Golden. Jouw rondreis door Canada eindigt in de olie en rodeo stad Calgary.

 

Deze reis boek je bij:

Inclusief

 • Inclusief KLM-vlucht
 • 18 Overnachtingen in vermelde accommodaties in 2- persoonskamers, 12 nachten o.b.v. logies en 6 nachten inclusief ontbijt
 • 19 Dagen autohuur
 • Informatie pakket bij aankomst in het eerste hotel.

20 dagen vanaf €4195 p.p.

Op basis van twee personen in het laagseizoen

Vraag een offerte aan

Details van deze reis

 • Bestemming Edmonton, Jasper, Prince George, Lac La Hache, Bridge Lake, Vernon, Penticton, Ymir, Nelson, Cranbrook, Golden, Canmore, Banff National Park & Calgary
 • Reisduur 20 dagen
 • Klasse van accommodatie 3 sterren
 • Transport ter plekke Huurauto

Over WRC Reizen

 • Ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van individuele maatwerkreizen
 • Persoonlijke en betrokken service
 • Flexibel en creatief

Op de kaart

Vliegreis Amsterdam – Edmonton
Edmonton
Edmonton – Jasper
Jasper National Park
Jasper – Prince George
Prince George – Lac La Hache
Lac La Hache – Bridge Lake
Bridge Lake – Vernon
Vernon – Penticton
Penticton – Ymir
Ymir & Nelson
Ymir – Cranbrook
Cranbrook – Golden
Golden
Golden – Canmore
Canmore
Dag 19 - 20: Canmore – luchthaven Calgary

Dag tot dag programma

Dag 1

Vliegreis Amsterdam – Edmonton

Je vliegt naar Edmonton en neemt na aankomst op de luchthaven jouw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijd je in ca. een half uur naar jouw accommodatie in het centrum van Edmonton, waar je kunt bijkomen van de reis. Edmonton is minder bekend dan Calgary, maar een aantrekkelijk alternatief om jouw reis te starten. Het is een jonge stad, die vol in ontwikkeling is. Met tientallen festivals per jaar, het grootste winkel- en entertainmentcentrum van Noord Amerika en de groene ader die dwars door de stad loopt: de Edmontons River Valley heeft de stad veel te bieden.

De High Level Bridge Streetcar | © Explore Edmonton

Dag 2

Edmonton

Verken Edmonton op jouw eigen tempo, ga winkelen of juist rustig acclimatiseren tijdens een picknick in een van de vele parken langs de Saskatchewan River. Of rijd naar Elk Island National Park, dat op ca. 45 minuten rijden ten oosten van Edmonton ligt. Hier vind je niet alleen een enorme kudde imposante bizons, maar leven er ook elanden, bevers en beren.

Dag 3

Edmonton – Jasper

Rijd over de Yellowhead Highway naar Jasper en maak onderweg een stop bij de Miette Hotsprings. Hier kun je heerlijk badderen in warm water uit natuurlijke bronnen. De komende 2 nachten verblijf je in het gezellige plaatsje Jasper, de toegangspoort tot het gelijknamige nationale park.

Jasper Brewing Company

Dag 4

Jasper National Park

Vandaag heb je de hele dag om van Jasper National Park te genieten.

Dag 5

Jasper – Prince George

Volg vanaf Jasper de Yellowhead Highway en geniet onderweg van verschillende plekken waar je uitzicht hebt op Mount Robson, de hoogste piek in de Canadese Rocky Mountains. Rijd tenslotte via de Yellowhead Pass naar Prince George.

Dag 6-7

Prince George – Lac La Hache

De route gaat verder dwars door de Cariboo regio, een schitterend en ruig gebied dat minder bezocht wordt. Hier kwamen in de tweede helft van de 19e eeuw vele goudzoekers hun geluk zoeken. Maak ter hoogte van Quesnel een omweg via Barkerville Historic Town. Hier vond de Engelsman William Barker in 1862 goud, wat grote gevolgen had voor de regio. Vele gelukzoekers kwamen in de 20 jaar die daarop volgde naar de Cariboo om goud te delven. Rijd vervolgens verder richting Lac La Hache, waar je de komende 2 nachten verblijft in een wildernis lodge op een halfuur rijden van het meer. Hier kun je volop het buitenleven op een comfortabele manier ervaren en deelnemen aan diverse buitenactiviteiten zoals mountainbiken, paardrijden en kanoën op het meer. Of boek een vlucht per watervliegtuig om dit schitterende gebied van boven te bewonderen.

Dag 8-9

Lac La Hache – Bridge Lake

Een relatief korte rit door de zuidelijke Cariboo regio, naar Bridge Lake. Hier hebben we weer een unieke accommodatie voor je gereserveerd om nog meer van het Canadese buitenleven te kunnen genieten. Je verblijft 2 nachten op de Montana Hill Guest Ranch.

Dag 10

Bridge Lake – Vernon

Je rijdt naar het zonnige meren gebied in de Okanagan Valley voor een overnachting in Vernon. Vernon ligt tussen drie mooie meren. De Okanagan Valley is een populair vakantie gebied en bestaat niet alleen uit bergen en meren maar ook uit wijngaarden en zandstranden.

Dag 11

Vernon – Penticton

Een korte rit verder door de Okanagan Valley, langs Okanaga Lake, via Kelowna naar Penticton. Stop onderweg bij een van de wijngaarden, ga heerlijk relaxen op een van de stranden langs het meer. In Penticton is het heerlijk slenteren over de gezellige Main Street. Bezoek de SS Sicamous, een grote raderstoomboot, die nu als museum voor anker ligt. Als je vervolgens zin hebt om een stuk te gaan varen, maak dan met de Casabella Princess een rondvaart over het meer.

Dag 12

Penticton – Ymir

Vandaag heb je een flinke, maar mooie rit voor de boeg, door het uiterste zuiden van de provincie British Columbia, vlak langs de grens met de Verenigde Staten. Dit is een zeer zonnig en droog gebied voor Canadese begrippen. Hier leven planten en dieren die je niet in Canada zou verwachten, zoals cactussen, kolibries en ratelslangen. In de omgeving van Osoyoos kom je zelfs woestijn tegen waar je meer over kunt leren in het Osoyoos Desert Centre en het Nk'Mip Desert Cultural Centre. Je bestemming voor de komende 2 nachten is de Logden Lodge in Ymir, een historisch mijnstadje, 20 kilometer ten zuiden van Nelson.

Dag 13

Ymir & Nelson

Een bezoek aan Nelson mag u beslist niet overslaan. Ook de meren in de omgeving zijn, zeker op een zomerse dag een fijne plek om te vertoeven.

Dag 14

Ymir – Cranbrook

We raden je aan een kleine omweg te maken via Nelson en Balfour. Hiervandaan vertrekt de langste gratis ferryovertocht ter wereld. De vaart over het mooie Kootenay Lake naar Kootenay Bay duurt een half uur. Van half juni tot begin september vertrekken de boten veelal ieder uur, buiten die periode minder frequent. Vervolgens rijdt je naar Cranbrook. Cranbrook is de grootste stad in de Rocky Mountains, die bekend staat als de zonnigste plaats van de provincie British Columbia. Met haar mooie uitzichten op besneeuwde bergtoppen, groene valleien en heldere meren is Cranbrook een prima locatie voor natuurliefhebbers. Daarnaast heeft Cranbrook een gezellig, historisch centrum met leuke winkels en cafés en is een bezoek aan het Canadian Museum of Rail Travel aan te raden.

Dag 15

Cranbrook – Golden

Je gaat in noordelijke richting door de Kootenay regio. Onderweg passeer je Radium Hot Springs: hier vindt je het grootste mineraal bad, gevoed warm water afkomstig uit natuurlijke bronnen van Canada. Vervolgens rijdt je verder naar Golden, gelegen in de Columbia Valley waar de Columbia River en de Kicking Horse River samenkomen. Golden wordt omringd door drie verschillende bergketens en het Yoho National Park, dat op 28 kilometer van Golden ligt. Een groot deel van de geschiedenis van de stad is verbonden met de Canadian Pacific Railway en de houtindustrie. Ook het toerisme is belangrijk.

Dag 16

Golden

Golden is een perfect uitgangspunt voor vele buitensport activiteiten. Dit is bijvoorbeeld een van de beste plekken in Canada om te raften.

Dag 17

Golden – Canmore

Vandaag rijdt je door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park in de richting van Banff. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en mis zeker Emerald Lake en Lake Louise niet. Je logeert twee nachten in Canmore.

Dag 18

Canmore

Canmore ligt schitterend omgeven door de schitterende berglandschappen van Banff National Park.

Dag 19-20

Dag 19 - 20: Canmore – luchthaven Calgary

Deze laatste vakantiedag heb je de keuze om nog een ochtend door te brengen in de ongerepte natuur en de laatste teugen frisse berglucht op te snuiven of je laat de bergen achter je om wat city-life te ervaren. Een korte rit brengt je in Calgary. In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht rijdt u vervolgens naar de luchthaven, waar je de auto inlevert en incheckt voor je vlucht naar Amsterdam met KLM. De volgende dag kom je aan op Schiphol.

Vliegreis Amsterdam – Edmonton

Je vliegt naar Edmonton en neemt na aankomst op de luchthaven jouw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijd je in ca. een half uur naar jouw accommodatie in het centrum van Edmonton, waar je kunt bijkomen van de reis. Edmonton is minder bekend dan Calgary, maar een aantrekkelijk alternatief om jouw reis te starten. Het is een jonge stad, die vol in ontwikkeling is. Met tientallen festivals per jaar, het grootste winkel- en entertainmentcentrum van Noord Amerika en de groene ader die dwars door de stad loopt: de Edmontons River Valley heeft de stad veel te bieden.

Edmonton

Verken Edmonton op jouw eigen tempo, ga winkelen of juist rustig acclimatiseren tijdens een picknick in een van de vele parken langs de Saskatchewan River. Of rijd naar Elk Island National Park, dat op ca. 45 minuten rijden ten oosten van Edmonton ligt. Hier vind je niet alleen een enorme kudde imposante bizons, maar leven er ook elanden, bevers en beren.

Edmonton – Jasper

Rijd over de Yellowhead Highway naar Jasper en maak onderweg een stop bij de Miette Hotsprings. Hier kun je heerlijk badderen in warm water uit natuurlijke bronnen. De komende 2 nachten verblijf je in het gezellige plaatsje Jasper, de toegangspoort tot het gelijknamige nationale park.

Jasper National Park

Vandaag heb je de hele dag om van Jasper National Park te genieten.

Jasper – Prince George

Volg vanaf Jasper de Yellowhead Highway en geniet onderweg van verschillende plekken waar je uitzicht hebt op Mount Robson, de hoogste piek in de Canadese Rocky Mountains. Rijd tenslotte via de Yellowhead Pass naar Prince George.

Prince George – Lac La Hache

De route gaat verder dwars door de Cariboo regio, een schitterend en ruig gebied dat minder bezocht wordt. Hier kwamen in de tweede helft van de 19e eeuw vele goudzoekers hun geluk zoeken. Maak ter hoogte van Quesnel een omweg via Barkerville Historic Town. Hier vond de Engelsman William Barker in 1862 goud, wat grote gevolgen had voor de regio. Vele gelukzoekers kwamen in de 20 jaar die daarop volgde naar de Cariboo om goud te delven. Rijd vervolgens verder richting Lac La Hache, waar je de komende 2 nachten verblijft in een wildernis lodge op een halfuur rijden van het meer. Hier kun je volop het buitenleven op een comfortabele manier ervaren en deelnemen aan diverse buitenactiviteiten zoals mountainbiken, paardrijden en kanoën op het meer. Of boek een vlucht per watervliegtuig om dit schitterende gebied van boven te bewonderen.

Lac La Hache – Bridge Lake

Een relatief korte rit door de zuidelijke Cariboo regio, naar Bridge Lake. Hier hebben we weer een unieke accommodatie voor je gereserveerd om nog meer van het Canadese buitenleven te kunnen genieten. Je verblijft 2 nachten op de Montana Hill Guest Ranch.

Bridge Lake – Vernon

Je rijdt naar het zonnige meren gebied in de Okanagan Valley voor een overnachting in Vernon. Vernon ligt tussen drie mooie meren. De Okanagan Valley is een populair vakantie gebied en bestaat niet alleen uit bergen en meren maar ook uit wijngaarden en zandstranden.

Vernon – Penticton

Een korte rit verder door de Okanagan Valley, langs Okanaga Lake, via Kelowna naar Penticton. Stop onderweg bij een van de wijngaarden, ga heerlijk relaxen op een van de stranden langs het meer. In Penticton is het heerlijk slenteren over de gezellige Main Street. Bezoek de SS Sicamous, een grote raderstoomboot, die nu als museum voor anker ligt. Als je vervolgens zin hebt om een stuk te gaan varen, maak dan met de Casabella Princess een rondvaart over het meer.

Penticton – Ymir

Vandaag heb je een flinke, maar mooie rit voor de boeg, door het uiterste zuiden van de provincie British Columbia, vlak langs de grens met de Verenigde Staten. Dit is een zeer zonnig en droog gebied voor Canadese begrippen. Hier leven planten en dieren die je niet in Canada zou verwachten, zoals cactussen, kolibries en ratelslangen. In de omgeving van Osoyoos kom je zelfs woestijn tegen waar je meer over kunt leren in het Osoyoos Desert Centre en het Nk'Mip Desert Cultural Centre. Je bestemming voor de komende 2 nachten is de Logden Lodge in Ymir, een historisch mijnstadje, 20 kilometer ten zuiden van Nelson.

Ymir & Nelson

Een bezoek aan Nelson mag u beslist niet overslaan. Ook de meren in de omgeving zijn, zeker op een zomerse dag een fijne plek om te vertoeven.

Ymir – Cranbrook

We raden je aan een kleine omweg te maken via Nelson en Balfour. Hiervandaan vertrekt de langste gratis ferryovertocht ter wereld. De vaart over het mooie Kootenay Lake naar Kootenay Bay duurt een half uur. Van half juni tot begin september vertrekken de boten veelal ieder uur, buiten die periode minder frequent. Vervolgens rijdt je naar Cranbrook. Cranbrook is de grootste stad in de Rocky Mountains, die bekend staat als de zonnigste plaats van de provincie British Columbia. Met haar mooie uitzichten op besneeuwde bergtoppen, groene valleien en heldere meren is Cranbrook een prima locatie voor natuurliefhebbers. Daarnaast heeft Cranbrook een gezellig, historisch centrum met leuke winkels en cafés en is een bezoek aan het Canadian Museum of Rail Travel aan te raden.

Cranbrook – Golden

Je gaat in noordelijke richting door de Kootenay regio. Onderweg passeer je Radium Hot Springs: hier vindt je het grootste mineraal bad, gevoed warm water afkomstig uit natuurlijke bronnen van Canada. Vervolgens rijdt je verder naar Golden, gelegen in de Columbia Valley waar de Columbia River en de Kicking Horse River samenkomen. Golden wordt omringd door drie verschillende bergketens en het Yoho National Park, dat op 28 kilometer van Golden ligt. Een groot deel van de geschiedenis van de stad is verbonden met de Canadian Pacific Railway en de houtindustrie. Ook het toerisme is belangrijk.

Golden

Golden is een perfect uitgangspunt voor vele buitensport activiteiten. Dit is bijvoorbeeld een van de beste plekken in Canada om te raften.

Golden – Canmore

Vandaag rijdt je door de diepe valleien van de Kicking Horse Pass in Yoho National Park in de richting van Banff. Bezoek de indrukwekkende Wapta Falls en mis zeker Emerald Lake en Lake Louise niet. Je logeert twee nachten in Canmore.

Canmore

Canmore ligt schitterend omgeven door de schitterende berglandschappen van Banff National Park.

Dag 19 - 20: Canmore – luchthaven Calgary

Deze laatste vakantiedag heb je de keuze om nog een ochtend door te brengen in de ongerepte natuur en de laatste teugen frisse berglucht op te snuiven of je laat de bergen achter je om wat city-life te ervaren. Een korte rit brengt je in Calgary. In aansluiting op de vertrektijd van uw vlucht rijdt u vervolgens naar de luchthaven, waar je de auto inlevert en incheckt voor je vlucht naar Amsterdam met KLM. De volgende dag kom je aan op Schiphol.

Bekijk ook de andere reizen van WRC Reizen

Met KLM comfortabel en rechtstreeks naar Edmonton en Jasper

Wist je dat KLM drie keer per week rechtstreeks in 8,5 uur naar Edmonton International Airport vliegt? Het is daarmee de kortste vlucht vanaf Schiphol naar West-Canada. Edmonton is naast bruisende festivalstad dé toegangspoort tot de Jasper National Park in de Rocky Mountains. Start hier jouw Canada avontuur!