Kunst en cultuur in Edmonton

In Edmonton kun je ook op het gebied van kunst & cultuur een hoop beleven. Zo kun je leren over de geschiedenis in het Royal Alberta Museum, kunst bewonderen in de Art Gallery of Alberta, een rondleiding krijgen door het parlementsgebouw of leer meer over de Alberta’s First Peoples’ geschiedenis en cultuur in de Indigenous Peoples Experiences in Fort Edmonton Park.

 

Royal Alberta Museum

Het Royal Alberta Museum vertelt al jarenlang het verhaal van de cultuur en het landschap van de provincie Alberta. Het museum ligt in het hart van het ‘Arts-district’ en neemt je mee op ontdekkingsreis door de provincie. Leer meer over de eerste bewoners van het gebied en de ontwikkeling die de Alberta door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. Houd de website van het museum in de gaten voor tijdelijke tentoonstellingen en actuele updates.

 

De mammoet in het Royal Alberta Museum | © Explore Edmonton

Art Gallery of Alberta

De Art Gallery of Alberta is een kunstgalerij die mensen, kunst en innovatieve ideeën aan elkaar koppelt. Er hangt vooral moderne en historische kunst uit de staat Alberta in de galerie. Het museum heeft al meer dan 6.000 kunstobjecten in haar bezit. Niet zo gek, als je bedenkt dat de Art Gallery of Alberta al bestaat sinds 1924. Elke dag zijn er speciale “On The Spot!” tours waarbij je een groepsgesprek over de kunstwerken aan kan gaan met een medewerker van het museum. 

De Art Gallery in Edmonton | © Art Gallery

Rondleiding door “The Ledge”

“The Ledge” is een bijnaam voor het parlementsgebouw (Legislature) van Alberta. Het gebouw is een prachtige verzameling van marmeren pilaren, sierlijk gesneden hout en Beaux-Arts architectuur. Dagelijks kun je tijdens een rondleiding door “The Ledge” zien hoe het er aan toe gaat in de politiek van Alberta. De entree en rondleidingen zijn gratis.

Winter Festivals

Dat het kouder wordt, hoeft niet te betekenen dat er buiten geen plezier meer gemaakt kan worden. Dat bewijzen de vele winter festivals in Edmonton wel.

  • All is Bright verblijd de straten van 124 Street met concerten en vuurkorfen. Een leuk straatfeest om mee te maken.
  • Chiseled staat in het teken van ijssculpturen en stond voorheen bekend als Ice on Whyte.
  • Deep Freeze is een festival ter gelegenheid van “Olde New Year” en het omarmt het koude klimaat door het spelen van eeuwenoude winterspelletjes en het vertonen van lokale kunst. 
  • Flying Canoë Volant is een creatief, interactief en cultureel evenement waar je de lokale geschiedenis op verschillende manieren leert kennen.

Andere festivals die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Silver Skate en Skirtsafire.

Meer Edmonton

Wat je nog meer van deze stad kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie