SkiSnowboard_MarmotBasin (2)

Actief in Jasper

Schaatsen op Lake Mildred

Vlakbij het dorpje Jasper ligt Lake Mildred, een populaire schaatslocatie. Niet zo gek ook, want hier kun je schaatsen met een uitzicht over de prachtige bergtoppen van Jasper National Park. Bind een paar skates onder je voeten en waag een rondje op dit heerlijk dikke natuurijs. Overnacht jij in de Fairmont Jasper Park Lodge? Dan heb je geluk, want vanuit het hotel kun je bijna gelijk het ijs op glijden.

schaatsen

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoen wandelen wordt een steeds populairdere winteractiviteit in de Canadese Rockies. Dat is best goed te begrijpen, want het biedt een hoop avontuur. Of je nou over de gebaande paden of over het verse sneeuw loopt, de prachtige meren, uitgestrekte valleien en ongerepte bergtoppen zorgen voor een mooi decor.

PyramidLake_Snowshoeing

Fat biking

Jasper National Park heeft een aantal prachtige fietspaden, waar je wordt omringd door de gigantische bergen. In de zomer is het een populaire plek voor fiets- en mountainbiketochten, maar ook in de winter kun je hier over de vele trails rijden. Huur een fatbike, een soort mountainbike met extra dikke banden, kleed je warm aan en ontdek de met sneeuw bezaaide paden van het nationale park. Populaire routess zijn de Woodpecker Trail en Cabin Lake Fire Road voor beginnende fatbikers en de Mina – Cabin Loop voor de meer ervaren rijders. Als je wildlife tegenkomt tijdens de tocht, denk er dan wel aan om op veilige afstand te blijven!

Fat Biking in Jasper National Park | © Matthew Clark

Tourskiën

Tijdens de Ski Tour excursie ruil je de lange latten in voor de speciale toerski-variant. Veel mensen kiezen ervoor om op de geprepareerde pistes te gaan skiën of snowboarden, maar tijdens het toerskiën ontdek je pas echt de magie van de Rockies. Onder leiding van een gids ga je van de gebaande paden af en ontdek je de wildernis en de heerlijke poedersneeuw die hier verborgen ligt. De gidsen laten hun favoriete plekken zien tijdens deze tocht. Prijzen variëren naar gelang de groepsgrootte. De richtprijs voor 1-2 personen is $600 / €407.

SkiSnowboard_MarmotBasin (2)

Onvergetlijke huskytocht

Dit is dé excursie van je dromen! Gedurende 90 minuten voortgetrokken worden door een groepje enthousiaste en energieke huskies tijdens deze hondensledetocht. Op slechts 90 minuten buiten Jasper, in Valemount in de provincie British Columbia stap je hier op je eigen slee met 6-8 vrolijke hondjes die je door de Yellowhead Pass meenemen. Uiteraard krijg je eerst een instructie, maar daarna sta je toch echt zelf met de teugels in handen! Tenzij je het liever rustig aan doet natuurlijk. Dan neem jij lekker zittend plaats met een kleedje over je benen en bestuurt iemand anders de slee. Je kunt er voor kiezen om met de huurauto naar Valemount te rijden, of gebruik te maken van de transfermogelijkheid. De tocht duurt 5-6 uur over een afstand van 18-22 km. Houd er rekening mee dat het in de winter 1 uur vroeger is dan in Jasper. Vergeet ook niet om je warm aan te kleden. Richtprijzen per persoon: $349 / €237 (volwassenen, 13+), $249 / €169 (kids 5-12 jaar) en $219 / €149 (kids 2-4 jaar).

Dogsledding_ColdFireCreekDogsledding_CRMikeSeehagel (1)

Meer Jasper National Park

Wat je nog meer van Jasper National Park kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie