Hiken in de Opal Hills

Hiken, wandelen en fietsen

Of je nou een korte wandeling wilt maken, een meerdaagse tocht wilt afleggen of de natuur met de mountainbike wilt verkennen, in Jasper National Park kan het allemaal. Het gebied biedt oneindig veel kilometers wandelpaden en mountainbikeroutes door de prachtige natuur. De perfecte manier om het nationale park op een actieve manier te verkennen!

Meerdaagse hikes

Meerdaagse hikes zijn de ultieme manier om je verbonden te voelen met de natuur. Je overnacht midden in de natuur, ver van de bewoonde wereld. Na meerdere dagen wandelen in de natuur voel je je voldaan en ben je helemaal tot rust gekomen.

Skyline Trail

Tonquin Valley meerdaagse hike

Backpacking 101

Hiken in Opal Hills

Dagwandelingen

Sinds de oprichting van Jasper National Park in 1907 is er een groot netwerk van wandelpaden aangelegd. De wandelpaden zijn van alle niveaus en je kunt ze met of zonder gids afleggen. Wat zeker is: je komt adembenemende natuur tegen.

Pyramid Overlook Loop

Maligne Canyon Half Day Hike

Opal Hills Loop Trail

Hike op Morro Peak

Mountainbiken

Jasper National Park is perfect om te mountainbiken. De mountainbikeroutes zijn eindeloos en zowel beginners als gevorderden kunnen zich heel prima vermaken. Ben je minder avontuurlijk en wil je het park op een gewone fiets verkennen? Ook dat is mogelijk op de vele verharde fietspaden.

Je kunt mountainbikes en fietsen huren bij Journey Bike Guides, The Boathouse en The Bench Bike Shop.

Fietsen in Jasper National Park

Meer Jasper National Park

Wat je nog meer van Jasper National Park kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie